21 octombrie 2012

Colici ale sugarului

Plansul epuizant si intristator al unui bebelus care sufera de colici poate supune parintii unui stres foarte mare si poate chiar sa ii faca sa intre in panica daca nu gasesc o modalitate de a opri tipetele sfasietoare. Asa ca primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va relaxati. Luati o pauza. In cazul in care nu sunteti singura, faceti cu schimbul. Daca nu, cereti ajutorul unui prieten care sa va mai tina locul din cand in cand. Pentru a calma plansetele verificati mai intai cele mai evidente motive: foamea, scutecul ud, caldura sau frigul excesiv sau, pur si simplu, nevoia de a fi tinut in brate. Apoi incercati strategiile ce urmeaza, care au fost testate de nenumarate ori de alti parinti.

- Dintr-un motiv necunoscut, un copil cu colici pare a se simti mai confortabil atunci cand sta intins pe burta. Daca stati intr-un scaun de leganat, tineti copilul pe brate, cu fata in jos, in timp ce va leganati usor inainte si inapoi. Capul ar trebui sa fie tinut cu una din maini.
- Atunci cand doriti sa va plimbati, continuati sa va tineti copilul in brate pe antebrat, cu capul sustinut cu una dintre maini. Aduceti copilul la piept, sustinandu-l cu cealalta mana.
- Puneti copilul intr-un ham de piept. Simplul fapt ca este la pieptul dumneavoastra este reconfortant pentru copil si la fel sunt si bataile inimii dumneavoastra. Avand mainile libere, puteti sa faceti plimbari lungi, placute, care ar putea sa va ajute sa va linstiti copilul.
- Copilul s-ar putea sa se linisteasca in patutul sau sau daca este infasat strans si este pozitionat pe o parte. Dar stati in apropiere si fiti atent. Daca se rostogoleste pe burta, puneti-l sa stea pe spate. Conform unui studiu, pozitionarea unui bebelus pe spate pentru a dormi este un element esential pentru reducerea riscului de sindrom al mortii subite in patut.
- Infasarea reproduce presiunea pe care un bebelus o simtea in uter. Ideea este sa il faceti sa se simta in siguranta si nu doar sa il faceti sa ii fie cald. Intindeti un cearsaf de bumbac pentru patut, cu un colt impaturit. Puneti copilul cu cuta in spatele gatului. Infasurati coltul stang peste brat si apoi infasurati coltul drept in jurul copilului, lasandu-i doar capul si gatul descoperite.
- Pentru mai mult confort, calmati copilul care sta treaz constant incalzindu-i stomacul cu ajutorul unei sticle cu apa calduta (nu fierbinte). Alegeti un incalzitor sau infasurati sticla intr-un prosop moale si tineti-o pe stomacul copilului in timp ce il tineti pe genunchi. Nu va lasati copilul infasat in pat cu o sticla de apa langa el pentru ca se poate opari.
- Puneti bebelusul intr-un leagan actionat mecanic. Din motive necunoscute, miscarea de leganare a linistit multi copii plangaciosi. Cheia este miscarea continua, regulata.
- Tineti copilul ridicat atunci cand il hraniti, nu orizontal, si puneti-l sa eructeze frecvent. Atunci cand il hraniti cu biberonul, ajutati-l sa eructeze dupa fiecare 30 ml si incercati mai multe suzete. Unele sunt special concepute pentru a reduce cantitatea de aer inghitit de copil.

15 octombrie 2012

Utilizarea gelului de Aloe Vera

Tratamentele naturale bazate pe diferite specii de plante incep sa devina extrem de cautate in randul clientilor datorita costurilor reduse si numarului mic de efecte secundare pe care le pot cauza acestea. Daca analizam atent fiecare produs in parte bazat exlusiv pe folosirea diferitelor plante in procesul de fabricatie, putem observa ca majoritatea dintre acestea includ gelul extras din Aloe Vera.

De ce este Aloe Vera atat de populara printre produsele farmaceutice naturiste?

Dupa cum sugereaza si site-ul flpa.ro, multitudinea de antioxidanti, vitamine si minerale regasite in aceasta planta magica, constitue doar unul dintre numeroasele motive pentru care cercetatorii din domeniul medicinii au ales sa includa gelul extras din Aloe Vera in multe tratamente si cosmetice. Aceste substante chimice organice sunt esentiale atunci cand vine vorba de intarirea sistemului imunitar sau sustinerea unui nivel optim de energie in organism pe parcursul intregii zile. Cremele fabricate din Aloe Vera sunt extrem de eficiente in mentinerea sau refacerea sanatatii pielii. Cu un pH natural de 4.3%, Aloe Vera poate trata cele mai intalnite afectiuni ale pielii, precum acneea sau rozaceea. Tratamentul folosit impotriva acestor boli constau in consumarea zilnica, pe o perioada bine determinata de timp, a unui suc natural. Acest suc este se obtine prin combinarea gelului extras de Aloe Vera cu un agent de ingrosare a alimentelor numit caragenan. Consumul adecvat al acestui suc este util si in curatarea colonului, avand un efect laxativ asupra tractului gastrointestinal. In cazul in care urmati un tratament secundar, este necesar sa consultati medicul inainte de a consuma orice tip de suc produs din aloe vera, dupa cum ne amintesc si cei de la flpa.ro.  

Cum putem crea bauturi sanatoase incluzand Aloe Vera ca ingredient special

Prin combinarea gelului extras din Aloe Vera cu diferite fructe sau legume, putem obtine sucuri sanatoase si energizante in acelasi timp. Merele, capsunile, pepenii si grefele sunt fructele cele mai folosite in realizarea bauturilor cu un continut bogat de aloe vera. Pe langa acestea, unii oameni prefera sa includa si un morcov sau un castravete in compozitie.
Aceasta bautura energizanta trebuie consumata in fiecare dimineata si trebuie sa contina 20% gel extras din aloe vera si 80% din sucul obtinut din fructe si legume. In cazul in care suferiti de constipatie, inlocuiti sucul cu apa pentru o digestie mai usoara. Exista si cazuri in care consumul intern al produselor pe baza de Aloe Vera poate fi periculos. Femeile insarcinate sunt sfatuite de catre medici sa evite consumul de gel Aloe Vera pe perioada sarcinii, si pe o durata de 4-6 luni dupa terminarea acesteia. Persoanele care nu respecta aceste indicatii pot suferi crampe dureroase la nivelul membrelor inferioare, precum si la nivelul stomacului. Citind informatiile redate de site-ul flpa.ro, ne putem imbogatii cultura legata de aceasta planta magnifica si efectele ei asupra organismului uman. Aloe vera actioneaza ca:
  • agent de echilibrare al hormonilor
  • o planta magica atunci cand este folosita de catre femei pentru a incetini procesul de imbatranire a pielii
  • ajutor in reglarea fluxului menstrual al femeilor
Alte afectiuni populare care pot fi tratate cu ajutorul produselor Aloe vera

Caderea parului este o afectiune extrem de intalnita, mai ales in randul barbatilor. Folosirea sampoanelor obisnuite poate afecata radacina firului de par, cauzand o deteriorare profunda in cele din urma. Sampoanele pe baza de Aloe Vera, pe care le puteti gasi pe flpa.ro, au capacitatea de a penetra scalpul pielii de patru ori mai rapid decat apa, hranind radacina firului de par cu mineralele si vitaminele necesare dezvoltarii acestuia. Prin simpla folosire a sampoanelor produse din gelul Aloe Vera de doua ori pe zi, puteti sa preveniti sau sa stopati caderea parului in doar 2 luni de la prima utilizare.

09 octombrie 2012

Hamamelis

Alaturi de paracetamol si plasturii cu dezinfectant, hamamelisul este un produs care face parte din dotarea cabinetelor medicale. Substanta lichida obtinuta dintr-o planta care creste pe teritoriul Americii - Hamamelis virgiana, se utlizeaza extern pentru calmarea pruritului, a durerilor provocate de hemoroizi si pentru improspatarea pielii. Nu are nicio legatura cu vrajitoria, desi crengile bifurcate ale plantei erau folosite de catre "vrajitori" pentru a gasi izvoarele subterane de apa, calitate care se exploateaza si astazi. Numele plantei deriva de la cuvantul vechi engezesc wych care inseamna maleabil. Lemnul este atat de sensibil incat nativii americani il foloseau in trecut pentru a construi arcuri de vanatoare.

Un astrigent racoritor

Chiar daca hamamelisul care se vinde astazi nu se aseamana cu remediul traditional, continutul de alcool (aproape egal cu al vinului de masa) il face un astrigent mai sigur si mai eficient pentru:

* taieturi dupa barbierit. tamponati zona cu hamamelis pentru a dezinfecta si posibil pentru a opri sangerarea (dar nu-l folositi pentru rani mai grave: alcoolul poate agrava plaga cutanata). Chiad daca nu v-ati taiat, hamamelisul calmeaza si catifeleaza pielea cand este folosit ca lotiune dupa ras;
* improspatarea pielii. Inmuiati un tampon de tifon sau de vata in hamamelis si tamponati fata mai ales pe zonele mai grase; acesta ajuta la inchiderea porilor si la tonifierea pielii, fiind ingredientul principal al multor produse cosmetice pentru ingrijirea pielii;
* vindeca intepaturile de insecte. Doarece este un astrigent bland, este folositor in cazul arsurilor solare, intepaturile de insecte si inflamatiilor pielii. Pe timpul verii, patrati-l in frigider sau intr-un loc racoros ca sa fie rece cand il aplicati pe pielea arsa de soare.

La ce ajuta hamamelisul?

Puteti obtine maximum de beneficiu din taninurile continute de hamamelis preparandu-va singur infuzia sau procurandu-va extractul lichid de la magazine de produse naturiste:

* preparati-va o lotiune pentru ten. Amestecand cu apa de trandafiri si cu geranium, veti obtine un spray sau o lotiune pentru afectiunile cutanate;
* un balsam pentru contuzii. Aplicati tinctura pe locurile unde ati suferit contuzii sau intinderi musculare;
* ameliorarea hemoroizilor. Aplicati putin extract lichid sau infuzie concentrata de hamamelis pe un bulet de bumbac si tamponati zona afectata. Taninurile continute determina constrictia vaselor de sange, iar lichidul creeaza o senzatie de calmare si de racorire pe masura ce se evapora. Hamamelisul este unul dintre ingredientele folosite la Preparatul H si la alte asemenea produse care se gasesc in comert pentru tratarea hemoroizilor;
* calmarea iritatiilor cutanate pruriginoase. Pastrati in frigider o infuzie de hamamelis si musetel pentru a pulveriza pielea inrosita, eczemele, dermatitele, sau formatiunile aparute pe piele in varicela sau pojar;
* improspatarea respiratie. O infuzie slaba de hamamelis poate fi folosita ca apa de gura. S-a demonstrat ca extractul de hamamelis inhiba actiunea bacteriilor din cavitatea bucala si poate fi folosit pentru tratarea paradontozei. Tamponati interiorul gurii si apoi scuipati lichidul - nu inghititi preparatul;
* ameliorarea eruptiilor cutanate. Proprietatile antiinflamatorii, de hidratare si antibacteriene ale plantei o fac utila pentru tratarea intertrigo (boala inflamatorie care se localizeaza in cutele pielii) si a unor forme de dermatite. Folosind un pulverizator, aplicati infuzie de hamamelis pe zona afectata sau acoperiti zona cu o bucata de panza moale de bumbac sau lana inmuiata in infuzie;
* balsam pentru calmarea arsurilor solare. Proprietatile antiinflamatorii fac ca planta sa poata fi folosita pentru calmarea durerilor provocate de arsurile solare. Datorita unuia dintre componentele sale, hamamelitaninul, se spune ca protejeaza impotriva actiunii razelor ultraviolete si, de aceea, este folosit la prepararea lotiunilor protectoare pentru expunerea la soare.

05 octombrie 2012

Sindromul de tunel carpian

Ultima data cand ati avut nevoie de un bilet de invoire pe motiv medical de la medicul dumneavoastra probabil aveati o infectie care va facea sa nu va simtiti prea bine. De data aceasta, nici macar nu trebuie sa va simtiti rau. Dar daca suferiti de sindromul de tunel carpian (STC), s-ar putea sa aveti nevoie de o perioada de scutire de munca pentru ca trebuie sa evitati orice activitate care a determinat inflamarea tendoanelor din interiorul tunelului carpian. Odata ce ati obtinut permisiunea sa oferiti o pauza incheieturii, puteti sa folositi atele, suplimente si exercitii pentru a ajuta tendoanele sa se recupereze. Dar pe masura ce reveniti la activitatile normale, luati unele masuri preventive si continuati cu exercitiile de intarire.

Faceti fata durerii

- Pentru a calma rapid durerea si inflamatia, folositi un pachet cu gheata; lasati sa actioneze timp de 10 minute. Repetati tratamentul o data pe ora.
- Caldura poate, de asemenea, sa amelioreze durerea prin relaxarea muschilor. Inmuiati-va mainile si incheieturile mainilor in apa calda timp de 12-15 minute inainte de a merge la culcare in fiecare seara. Deoarece s-ar putea ca in urma tratamentului cu caldura presiunea din zona sa creasca, nu faceti acest tratament daca vi se agraveaza simptomele.
- Aplicati de doua ori pe zi pe incheietura mainii un unguent care sa contina arnica. Acest remediu din plante, renumit pentru proprietatile antiinflamatorii, ajuta la ameliorarea durerii. Aplicati o cantitate de unguent de marimea unui bob de mazare pe partea interioara a fiecarei incheieturi, apoi masati zona cu degetul mare de la cealalta mana. Repetati in fiecare dimineata si seara pana cand simptomele se estompeaza.
- Pe timpul noptii purtati o antela. In timp ce dormiti, s-ar putea sa va indoiti mainile si incheieturile pe sub perna, iar acest lucru pune presiune pe zonele dureroase. De fapt, pesoanele cu sindromul de tunel carpian sunt deseori trezite de durere. O atela mentine degetele intr-o pozitie neutra si reduce presiunea aplicata asupra nervului median.

Suplimente benefice

- Bromelaina, o enzima derivata din ananas, digera proteinele inflamatorii, astfel incat reduce inflamatia din incheieturile dureroase. Pe langa ameliorarea durerii, ar putea sa va ajute si sa va vindecati mai repede. Potenta acestei enzime este masurata in UCL )unitati de coagulare a laptelui).
- Sunatoarea, cunoscuta cel mai bine pentru actiunea sa atidepresiva, poate sa ajute si la repararea nervilor si la reducerea durerii si inflamatiei. Luati pana la 250 mg de extract standardizat care contine 0.3% hipericina, de trei ori pe zi.
- Curcumina, este un component antiinflamator ce poate fi gasit in sofran. In medicina ayurvedica - originara din India - sofranul are o istorie veche ca medicament pentru durere si inflamatie. Dar condimentul de sine statator nu are cu adevarat aceeasi putere ca si suplimentele. Cautati suplimente standardizate ce contin 95% curcumina si luati 300 mg de trei ori pe zi, in timpul mesei.
- Incercati 300 mg de magneziu de doua sau trei ori pe zi. Acest mineral este implicat in functii nevoase si relaxare musculara. Un supliment ar putea fi de ajutor, in special daca nu consumati multe alimente bogate in magneziu cum ar fi cerealele integrale, fructele oleaginoase, legumele sau fructele de mare. Cea mai usor absorbabila forma este citratul de magneziu. Singurul efect secundar ar putea fi diareea. Daca apare aceasta problema, reduceti doza sau incercati gluconatul de magneziu, care are un efect mai bland asupra intestinului.
- Luati o lingura de ulei din seminte de in zilnic, si acordati-i cel putin doua saptamani sa isi faca efectul. Uleiul din seminte de in este bogat in acizi grasi omega-3, care reduc inflamatiile. Luati in timpul mesei pentru o absorbtie mai bun. Daca nu va deranjeaza, puteti sa-l amestecati intr-un pahar de suc de portocale sau adaugati-l in salata.

Stiati ca...

Cu toate ca sindromul de tunel carpian nu este intotdeauna rezultatul suprautilizarii articulatiilor, el a ajuns in atentia publicului larg odata cu raspandirea computerelor personale. Alte activitati repetitive care pot cauza STC includ cantatul sau mulsul vacilor: muzicienii, tamplarii si lucratorii din fermele de vaci sunt predispusi la STC.

04 octombrie 2012

Ce este homeopatia?

Daca nu ati mai avut de-a face cu homeopatia pana acum, s-ar putea sa va fie un pic frica de sticlutele mici marcate cu "c" si "x" de pe rafturile magazinelor de produse naturiste. Dar nu exista niciun motiv de teama. Amestecurile homeopate recomandate in acest blog sunt extrem de sigure si unele dintre ele sunt considerate agenti de vindecare - chiar daca este imposibil de explicat cum actioneaza.

Imaginati-va cum ar fi sa luati o singura picatura din orice medicament - sa zicem un decongestionant. Diluati acea picatura cu 10 picaturi de apa. Repetati procesul de cateva ori. Cu ce ramaneti? Conform legilor stiintei, cu aproape nimic. Dar conform homeopatiei, acest amestec extrem de diluat este unul dintre cele mai puternice remedii pe care le puteti lua. Puteti vedea de ce homeopatia, o ramura a medicinei care a fost dezvoltata de un medic german acum mai bine de 200 de ani, nu se bucura de sustinerea unanima a medicilor. Cu toate acestea, multi homeopati sunt doctori conventionali si experienta milioanelor de pacienti - si a unor studii stiintifice - sugereaza ca este ceva si cu aceasta abordare.

Iata care sunt ideile de baza. Lucrand cu o lista de peste 2000 de substante, homeopatii administreaza pacientului o substanta care in doze mari ar reproduce simptomele bolii de care sufera acesta, dar, in doze foarte mici, teoretic, amelioreaza simptomele. Multe dintre remediile homeopate sunt obtinute din plante si minerale, cum ar fi sunatoarea pentru depresie, tataneasa pentru rani sau vanatai si silur (Euphrasia officinalis) pentru ochii obositi si durerosi. Dar multe sunt atat de diluate cu apa, incat contin extrem de putin sau chiar deloc din substanta activa.

Multi specialisti sustin ca homeopatia incalca un principiu de baza al farmaceuticii: cu cat este mai mica doza, cu atat este mai mic efectul. Cu toate acestea, cercetatorii care au realizat studii privind homeopatia au obtinut niste rezultate destul de interesante. De exemplu, un studiu realizat pe 478 de pacienti suferinzi de gripa a descoperit ca 17% din cei care au fost tratati prin homeopatie s-au vindecat mai repede, in comparatie cu doar 10% dintre cei care au luat placebo. In anul 1991, prestigiosul British Medical Journal, intr-o analiza a 107 studii despre medicamentele homeopatice, a aratat ca 77% din acestea au avut efecte pozitive.

S-a sugerat ca procesul diluarii si agitarii solutiilor "potenteaza" cumva apa care ramane si ii schimba proprietatiile chimice. Dar nimeni nu stie cu certitudine cum - si daca - homeopatia actioneaza cu adevarat. Dar pentru ca dozele ingredientelor active sunt atat de mici, nu va expuneti niciunui pericol daca o incercati. Puteti sa cumparati remedii homeopatice de la magazinele cu produse naturiste, dar ar trebui inainte sa consultati un specialist in homeopatie. Pentru fiecare simptom se folosesc remedii diferite, iar atat remediile, cat si dozele se pot schimba in functie de starea mintala sau emotionala din acel moment.

Dozele din homeopatie pot produce initial confuzie. In general, veti vedea pe ambalaje literele "x" sau "c". Un remediu 1x a fost diluat o data, folosind o parte ingredient activ in 10 parti apa. O solutie 2x contine o parte ingredient activ in 1000 parti apa. Solutiile "c" sunt chiar mai diluate: s-ar putea sa nu contina nici macar o molecula din ingredientul activ original.

Homeopatia nu este un substituent pentru ingrijirea medicala conventionala. Marea majoritate a homeopatilor petrec cel putin o ora cu un pacient nou. Ei noteaza intregul istoric medical, revad simptomele si decid daca homeopatia este sau nu potrivita pentru bolnav - si daca acesta are sau nu nevoie de un tratament conventional.