20 noiembrie 2012

Tratamente hemoroizi externi pentru tine

Tratamentele hemoroizilor externi pot fi recomandate doar de catre medicul tau specialist in urma stabilirii unui diagnostic exact. Daca suferi de hemoroizi externi probabil ca stii cat de stanjenitoare si dureroasa poate fi aceasta afectiune. Din fericire exista numeroase tratamente de diferite forme pentru toate categoriile de persoane. Probabil ca stii deja cat de importante sunt aceste tratamente ale hemoroizilor externi pentru cei care sunt nevoiti sa indure toate simptomele acestei afectiune neplacute. Este foarte greu sa duci o viata normala si de calitate daca suferi de aceasta boala.

Cate tipuri de tratament hemoroizi externi exista?

Aceasta intrebare este una des intalnita in randul persoanelor afectate. Raspunsul poate sa difere, in functie de persoana careia ii este adresata intrebarea, dar afla ca daca te gandesti la alegerea uneia dintre aceste variante de tratamente hemoroizi externi, ai o multime de variante din care poti alege. Astfel, aceste tratamente hemoroizi externi se impart in tratamente hemoroizi externi naturale si tratamente hemoroizi externi medicale. Alegerea unor astfel de tratamente hemoroizi externi poate fi destul de dificila, dar trebuie facuta cu grija si numai in urma unei diagnosticari exacte a unui specialist. Chiar daca un proctolog nu va recunoaste acest lucru decat in situatii extrem de rare, acele tratamente hemoroizi externi pentru acasa sunt mult mai eficiente si mai rapide decat cele derulate in unitati medicale specializate si sub indrumarea unor cadre medicale experimentate.

 Ce tratamente hemoroizi externi mi se potrivesc?

Acest lucru il poti afla doar dupa ce primesti un diagnostic exact cu privire la stadiul afectiunii tale. Desi un proctolog este singurul care iti poate pune un diagnostic, acest caz nu se aplica si in cazul recomandarii unor tratamente hemoroizi externi. Exista anumite persoane care, din propria experienta sau in urma unor asa-zise „experimente”, pot da sfaturi cu privire la alegerea unor tratamente hemoroizi externi simple si eficiente, folosind doar cateva ingrediente naturale sau cateva remedii consacrate. Printre aceste tratamente hemoroizi externi se numara si acelea care folosesc vaselina ca element activ in lupta cu inflamatiile din zona anusului. Aceasta se poate gasi in orice farmacie naturista, si se foloseste foarte usor, aplicandu-se pur si simplu pe zonele afectate, diminuand astfel simptomele si stimuland vindecarea rapida a acestora. Aceste tratamente hemoroizi externi sunt foarte populare in randul persoanelor afectate de aceasta boala si se pot aplica foarte usor in cazul oricarei persoane, indiferent de ocupatie, program sau chiar clasa sociala.

19 noiembrie 2012

Alaptarea

Laptele matern este cel mai echilibrat, întrucât conţine anticorpii necesari în lupta împotriva infecţiilor. Pentru ca alăptarea să decurgă corect, trebuie să vă îngrijiţi corpul şi să vă supravegheaţi alimentaţia. Dupa sarcina pentru a vă hrăni copilul, trebuie să alegeţi între biberon şi alăptare. Fiecare soluţie are avantajele şi dezavantajele ei. Dacă aţi luat hotărârea să alăptaţi, îngrijiţi-vă corpul, pentru ca această perioadă să vă apropie, zi de zi, din ce în ce mai mult, de copilul dumneavoastră.

La Început

Pentru a alăpta, aşezaţi-vă confortabil. Spinarea trebuie să vă stea dreaptă, bine sprijinită. Bustul fiind uşor aplecat înainte, ţineţi-vă copilul în concavitatea cotului; gura lui trebuie să fie la înălţimea sfârcului. In timpul primelor supturi, vegheaţi ca nou-născutul să înghită bine colostrul, substanţă bogată în albumină şi în vitamine, care curge în primele două zile, dar care, la primele supturi, nu ajunge întotdeauna în gura copilului. Curând, ritmul deglutiţiei şi zgomotul specific semnalează că bebeluşul bea; el nu suge foarte mult timp, pentru că oboseşte. Lăsaţi-i să-şi recâştige forţele şi, puţin mai târziu, oferiţi-i din nou sânul. Intre pauze, verificaţi prezenţa colostrului prin presarea mamelonului. La două zile după naştere, survine „furia laptelui". In general, ea depăşeşte nevoile copilului. Intre supturi, sânii, plini de lapte, se umflă şi vă dor. Copilul suge lent şi regulat. La început, orarele şi durata supturilor sunt variabile: de la 5 minute pentru fiecare sân, în prima zi, până la, uneori, o oră.

Complicatiile alaptarii

Producţia de lapte se adaptează trebuinţelor copilului într-o săptămână. Uneori pot apărea, pe parcurs, câteva probleme. Fisurile. Ele sunt provocate adeseori de proasta poziţie la sân a copilului, care molfăie mult timp vârful mamelonului fără să sugă. Opriţi alăptarea până la cicatrizarea completă. Limfangita. Este vorba de o inflamare a glandei mamare, însoţită de febră. Poate apărea în orice moment şi necesită un tratament medical şi oprirea alăptării. Abcesul. Este o infecţie rară care provoacă febră şi o durere sub braţ. Se impun un tratament medical sau chirurgical, precum şi oprirea alăptării.

Ingrijirea sanilor in perioada alaptarii

Producţia de lapte este şi se menţine reglată de trebuinţele copilului. Sânii v-au devenit mai supli. De fiecare dată, copilul goleşte un sân, ba chiar şi pe al doilea. Acesta este semnul că-i merge bine. In ceea ce vă priveşte, pot apărea câteva probleme fizice (alăptarea, adeseori dureroasă la început, va deveni, progresiv, o plăcere) şi practice pe care este lesne să le remediaţi: odihna, o alimentaţie echilibrată şi îngrijirile adecvate sunt cei mai buni garanţi ai unei alăptări eficiente. Copilul pare să aibă dificultăţi în apucarea mamelonului? Inainte de supt, masaţi-vă sfârcul şi întindeţi-l. Uneori nu aveţi destul lapte. Completaţi necesarul cu un biberon. Adeseori, mai cu seamă în primele zile, vă dor sfârcurile. In acest caz, fiţi atentă ca nou-născutul să apuce bine în gură şi mamelonul, şi areola lui. Mai multe articole despre corpul uman pe emedika.ro.

04 noiembrie 2012

Ulceratii bucale

Acele vezicule din gura dumneavoastra va provoaca mai multa durere decat ar trebui sa o faca ceva sa de mic. Puteti fi sigur ca intr-o saptamana sau doua, ulceratiile din gura dumneavoastra se vor vindeca si veti putea sa mancati o portocala, chipsuri cu ceapa si smantana, veti putea bea o cana cu cafea sau va veti putea saruta sotia fara a regreta. Intre timp, iata cateva modalitati pentru a reduce durerea si a vindeca mai rapid ulceratiile bucale.


Sigilati ulceratiile

* Produse care pot fi cumparate din farmacii, cum ar fi Orabase, formeaza un strat protector de lunga durata deasupra leziunilor, accelerand vindecarea si ameliorand durerea destul de rapid. inainte de a aplica pasta, uscati zona afectata cu ajutorul unui betisor cu vata.
* Un tip de lemn dulce, cunoscut ca DGL (lemn dulce deglicerizinat) este de asemenea folosit pentru a acoperi ranile. Acesta poate fi achizitionat sub forma de vafa de la unele magazine de produse naturiste (s-ar putea sa fie nevoie sa le comandati): mestecati una sau doua de doua sau trei ori pe zi.
* Sucul de aloe vera - omniprezentul remediu - poate ameliora intr-o anumita masura durerea. Stoarceti putin gel dintr-o frunza de aloe vera. Uscati leziunea cu un betisor cu vata, apoi aplicati gelul. Repetati oricat de des doriti. Vedeti aici cum se utilizeaza gelul de aloe vera.
* Deschideti o capsula de vitamina E si aplicati continutul pe leziuni de mai multe ori pe zi.

Luptati cu bacteriile si luati masuri aditionale

* Amestecati o lingura de apa oxigenata 20% in jumatate de pahar cu apa. Adaugati o lingurita cu bicarbonat de sodiu si o ligurita cu sare, si amestecati pana cand se dizolva. Plimbati solutia prin gura si apoi scuipati-o. Apa oxigenata este un dezinfectant puternic, benefic pentru ca ulceratiile sunt rani deschise si, astfel, vulnerabile in fata infectiilor, care vor agrava durerea. Iar bicarbonatul de sodiu este alcalin si ofera si mai multa alinare durerii prin neutralizarea acizilor.
* Pentru a accelera vindecarea, aplicati o forma lichida (tinctura) de goldenseal pe leziune de trei ori pe zi, cu cel putin o ora inainte de masa. Aceasta planta are proprietati antibacteriene moderate.
* Aplicati pe ulceratie o picatura de ulei din arbore de ceai, care este un antiseptic.
* Preparati un ceai de galbenele. Aceasta planta este folosita de secole pentru tratarea taieturilor, pielii crapate sau iritate si intepaturilor de insecte. Puneti o cana de apa fiarta peste una sau doua lingurite de petale uscate. Lasati sa se infuzeze timp de 10 minute, strecurati si lasati sa se mai raceasca. Faceti gargara cu acest ceai cat de des doriti.
* Multi specialisti considera ca lizina, un aminoacid, ar putea fi benefica in rezolvarea unei deficiente asociate cu ulceratiile. Luati 1000 mg de lizina de trei ori pe zi pe stomacul gol.
* Echinacea este o planta despre care se stie ca intareste sistemul imunitar. Luati 200 mg de doua sau trei ori pe zi imediat ce observati primele semne ale ulceratiilor (Atentie! Nu luati echinacea daca aveti o boala autoimuna cum ar fi lupus, sau o afectiune progresiva cum sunt scleroza multipla si turbeculoza).
* Vitamina C si flavonoidele va vor ajuta sa va vindecati mucoasa bucala. Citricele furnizeaza vitamina C, dar unele pot declansa ulceratii bucale la unele persoane. In schimb, luati 250 mg de vitamina C si flavonoide (care cresc eficacitatea vitaminei C) de trei ori pe zi.
* Zincul s-ar putea sa ajute ranile bucale, precum ulceratiile, sa se vindece mai repede. La primul semn al unei leziuni, luati pana la 25 mg de zinc pe zi, sub forma de dropsuri, pana cand acestea dispar (Atentie! Nu depasiti aceasta doza pentru ca prea mult zinc este toxic).

Puterea profilaxiei

* Evitati alimentele care declanseaza ulceratiile. Este vorba de graul integral, orzul, ovazul, crustaceele, ananasul, smochinele, citricele, ciocolata, tomatele, ardeii verzi si capsunele. Pentru a afla care, daca este cazul, provoaca ulceratiile, eliminati-le pe toate din dieta. Apoi reintroduceti-le treptat, una cate una, pentru a afla care dintre ele determina repartitia problemei.
* Mancati iaurt activ care contine Lactobacillus acidophilus. Aceasta bacterie benefica ar putea sa va ajute sa luptati impotriva ulceratiilor bucale. Mancati trei sau patru lingurite pe zi in scop profilactic.
* Zgarieturile si taieturile minore din gura pot provoca ulceratii. Aveti grija atunci cand mancati alimente cu margini taioase cum ar fi chipsurile si crochetele. Atunci cand va spalati pe dinti, folositi o periuta de dinti cu perii moi pentru a nu va zgaria gingiile.
* Mergeti la dentist daca aveti orice fel de problema dentara care ar putea sa irite partea interna a cavitatii bucale. Protezele care nu se potrivesc perfect sun in mod deosebit o problema.