09 august 2012

Remedii impotriva petelor de varsta (pete hepatice)

Petele de varsta sau petele hepatice, sunt zone de culoare maro-inchis.care de obicei apar pe partea dorsala a mainilor. Cea mai buna modalitate de a preveni aparitia lor si de a va proteja si de cancerul de piele consta in utulizarea din abundenta a cremalor de protectie solara. Daca este prea tarziu si dumneavoastra aveti deja aceste pete, aplicati local o crema decolorata eliberata fara reteta sau un agent de albire simplu, natural. Dar retineti ca sunt necesare cateva luni de tratament pentru a vedea o inbunatatire. Si de azi inainte, fiti siguri ca nu iesiti niciodata din casa fara a va asigura protectie antisolara adecvata.

A lumina

- Crema decoloranta Despigmen contine 2% solutie de hidrochinona, un unguent de decolorare. (Pentru petele maronii este nevoie de o solutie mai concentrata eliberata doar cu reteta de la medicul dermatolog.) Cititi cu atentie prospectul inainte de a folosi aceasta crema.

- Aplicati suc de lamaie pe pete, cel putin de doua ori pe zi. Sucul de lamaie este un acid bland, dar suficient de puternic pentru a elimina stratul extern al pielii, deci pentru a departa sau decolora petele de varsta.

- Amestecati miere sau iaurt pentru a obtine un decolorant natural pentru petele de varsta. Combinati o lingurita de miere cu o lingurita de iaurt, intergal apilcati pe pata, lasati 30 de minute si apoi spalati. Faceti acest lucru o data pe zi.

- Apilcati  pe pete un strat de gel de aloe vera, obtinut daca se poate dintr-o frunza proaspata de planta. Taiati frunza si apoi striviti-o pentru a extreage gelul. Aceasta planta contine substante chimice care determina eliminarea celulelor moarte si favorizeaza cresterea de celule noi, sanatoase.

Aplicati gelul o data sau de doua ori pe zi.

- Un remediu popular pentru aceste pete este stergerea lor cu zer, care contine acid lactic. Acesta exfoliaza pielea afectata de soare si arile  pigmentate.

Sub acoperire

- Mascati pielea de varsta cu fond de ten - care se vinde in farmacii sau in magazine de specialitate. Unele din ele contin ulei uri care inmoaie pielea. Cereti ajutorul unui asistent de vanzari pentru a alege produsul potrivit pentru tipul dumneavoastra de ten - de obicei o nuanta mai deschisa decat pielea dumneavoastra - si sa va arate cum sa folositi.

Puterea profilaxiei

- Evitati cat de mult posibil soarele in timpul orelor de varf - de la ora10 la ora 16 vara sau in zonele cu climat cald, si de la ora 10 la ora 14 pentu restul anului.


- In fiecare zi, cu 30 de minute de a iesi din casa, aplicati o crema antisolara pe fata si pe fata posterioara a mainilor. Asigurati-va ca aceasta crema are un factor de protectie antisolare (F P S ) de cel putin 15. Cele mai eficiente astfel de creme care va apara de aparitia petelor de varsta contin oxid de zinc sau dioxid de titan. Daca stati afara o perioada de timp mai mare, reaplicati crema la fiecare doua ore.

- Purtati o palarie de soare cu boruri late de cal putin 10 cm, care va protejeaza fata si ceafa  de razele solare si previn aparita petelor de varsta in aceste zone. Alegeti o palarie cu captuseala din bumbac - palariile din pai nu ofera suficienta protectie.

- Dupa ce ati stat la soare,ungeti-va cu o crema care contine vitamina E. Aceasta este un antioxidant care ajuta la prevenirea aparitiei petelor de varsta prin neutralizarea ridicarilor liberi care afecteaza tegumentul.

0 comments:

Trimiteți un comentariu