16 septembrie 2012

Plantele medicinale chinezesti folositoare in lupta impotriva cancerului

Medicina chinezeasca a adoptat consumul de plante ca masura de lupta impotriva cancerului cu mult timp inainte de nasterea lui Hristos.

Chinezii nu au un singur cuvant pentru cancer, ci chiar cateva cuvinte diferite, avand in vedere faptul ca medicii lor vad cancerul ca o multitudine de boli diferite. In ziua de azi, un numar din ce in ce mai mare de persoane apeleaza la utilizarea plantelor naturiste chinezesti ca tratament. Si poate chiar si ca mod de vindecare a cancerului, in locul metodelor traditionale de tratare a acestei maladii, cum sunt chimioterapia si radiatiile folosite in mod curent in medicina.

In lupta impotriva cancerului sunt folosite diferite plante chinezesti. Unele sunt folosite pentru a ataca tumoarea prin capacitatile lor de intrerupere a fluxului sanguin. Altele sunt plante cu efect anti-toxic folosite pentru a ameliora nivelul de toxicitate cauzat de chimioterapie.

Avand in vedere ca organismul e nevoit sa lupte impotriva cancerului care l-a invadat, plantele sunt folosite si pentru a intari sistemul imunitar. Alte plante sunt folosite pentru a echilibra organismul. Acest lucru presupune faptul ca organismul va functiona ca un tot unitar si nu ca entitati separate, fiecare ducand propria lupta. Impreuna cu plantele folosite pentru a asigura echilibrul organismului si pentru a lupta impotriva cancerului, mai exista si plante folosite ca mijloc de preventie a recidivei cacerului.

Plante diferite sunt utilizate pentru diferitele tipuri de cancer. Specialistii in medicina din China impart cancerul in 6 grupe distincte, cancerul la san, cancerul la stomac, cancerul la colon, cancerul la ovare, cancerul laplamani si cancerul la ficat. Fiecare dintre aceste tipuri este tratat ca o maladie de sine statatoare. Spre deosebire de acestia, medicina clasica considera cancerul ca o singura boala ce ataca diferite parti ale corpului. Recent, cercetatorii au inceput sa se indrepte catre concluzia ca totusi cancerul nu este o singura maladie, ci un grup de maladii.

Potrivit portalului www.Cancerul.net, multi medici din China considera ca utilizarea plantelor chinezesti in lupta contra tipurilor variate de cancer a avut succes. Exista si un numar considerabil de persoane care au fost tratate cu aceste plante si care considera ca s-au vindecat 100%.

Daca un bolnav de cancer se hotaraste sa urmeze un tratament cu plante medicinale chinezesti, e bine sa se informeze in legatura cu calificarea personalului medical care decide ce tratament trebuie sa urmeze. E bine sa fie consultat si medicul de familie. E posibil ca imbinarea tratamentelor traditionale pentru cancer cu cele pe baza de plante chinezesti sa fie cea mai buna solutie.

0 comments:

Trimiteți un comentariu