27 septembrie 2012

Sterilitatea la barbati

Daca nu puteti face copii, sau credeti ca "suferiti" de sterilitate, sau chiar daca vreti sa va imbunatatiti calitatea spermei, sfaturile de mai jos va vor ajuta sa mergeti pe drumul cel bun.

- Nu faceti sex cateva zile inainte ca partenera dumneavoastra sa inceapa ovulatia. Doriti sa insamantati numarul maxim de spermatozoizi; cu cat trece mai mult timp de la ultima ejaculare, cu atat numarul lor este mai mare.

- Purtati boxeri, in loc de chiloti. Lenjeria intima stramta blocheaza caldura, iar prea multa caldura reduce numarul de spermatozoizi sanatosi produsi de testicule. Acelasi lucru este valabil si pentru blugii stramti. Asa ca daca planuiti sa fiti tatic, purtati haine mai largi. Si evitati, de asemenea, baile fierbinti si sedintele de sauna.

- Luati zilnic 30 mg de zinc. Acest mineral creste nivelurile de tosteron si numarul de spermatozoizi. Pentru ca zincul interfereaza cu capacitatea de absorite de cupru a organismului, luati si 2 mg de cupru pe zi cat timp luati suplimentul de zinc.

- Protejati-va sperma cu antioxidanti sub forma de 1000 mg de vitamina C si 250 mg de vitamine E (in timpul mesei) de doua ori pe zi. Vitaminele C si E ajuta la protejarea spermei prin blocarea actiunii radicalilor liberi, molecule libere de oxigen care afecteaza celulele din organism. Daca luati un anticoagulant sau un alt medicament care afecteaza coagularea sangelui, discutati cu doctorul dumneaoastra inainte de a lua vitamina E.

- Luati seleniu. Studiile sugereaza ca barbatii care iau 100 mcg pe zi timp de trei luni au parte de o marire a mobilitatii spermatozoizilor, desi nu pare sa existe nicio modificare a numarului acestora.

- Luati pycnogenol, un extract din scoarta unui tip de pin care creste pe coasta sud-vestica a frantei. Un antioxidant puternic, acesta s-ar putea sa imbunatateasca sanatatea spermatozoizilor la barbati cu probleme de fertilitate. Un studiu recent a aratat ca barbatii cu probleme de fertilitate care au luat 200 mg de pycnogenol pe zi timp de trei luni isi imbunatatesc semnificativ calitatea si functionalitatea spermei. Pycnogenolul se comercializeaza fara reteta in unele farmacii si magazine online.

- Puteti lua o doza de ulei de seminte de in. Exista dovezi preliminarii care arata ca acest ulei, care este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali, poate ajuta la mentinerea sanatatii spermatozoizilor. Chiar daca nu va sporeste fertilitatea, va functiona pentru a reduce colesterolul si va va proteja impotriva bolilor cardiace. Luati o lingurita pe zi, in timpul mesei. Puteti sa-l amestecati cu suc, iaurt, sos de salata sau orice altceva.

- Evitati alcoolul. la barbati, alcoolul poate afecta ejacularea. Nu exista dovezi care sa arate ca un consum moderat de alcool produce probleme la femei - dar s-ar putea sa fie mai usor pentru partenerul dumneavoastra sa evite alcoolul daca si dumneavoastra faceti acelasi lucru.

0 comments:

Trimiteți un comentariu