Atunci cand greata va spune ca ceva din stomacul dumneavoastra trebuie sa iasa, medicii sunt de acord ca nu ar trebui sa va fortati sa vomitati. Dar daca tot o sa se intample in mod natural, atunci nu trebuie sa va opuneti. In cazul in care prezentati un episod minor de senzatie de greata, atunci incercati aceste remedii naturale care sa va linisteasca stomacul facandu-l sa simta ca si cum ar fi inapoi pe uscat si nu pe marea agitata.
Ceaiuri impotriva gretei
- Unul dintre cel mai vechi si probabli cel mai bun remediu este ghimbirul, care s-a demonstrat ca amelioreaza atat greata, cat si raul de miscare. Incercati o cana de ceai cald de ghimbir sau, pentru a va prepara singur un ceai tare, curatati coaja de la o bucate de radacina proaspata, apoi taiati sau radeti pe razatoare partea galbena a radacinii pana cand obtineti o lingurita plina. Puneti radacina rasa intr-o cana, adaugati apa fiarta, acoperiti cu o farfurie si lasati sa stea in repaus 10 minute. Puteti sa beti ceaiul fie cand este inca fierbinte sau dupa ce s-a mai racit putin. Alternativ puteti incerca sa mancati cateva fructe de ghimbie sau o bucate de ghimbir cristalizat.
- Pe locul al doilea dupa ghimbir este menta, care are un efect calmant asupra mucoasie gastrice. Exista multe marci de ceai de menta, care este comercializat sub forma de pliculete sau in pungi, si puteti bea o cana oricand aveti senzatia de greata.
Beti ceva dulce
- Zaharul concentrat va va calma stomacul agitat. O recomandare ar fi siropul de cola (un concentrat folosit ca baza pentru bauturile carbogazoase de cola) care poate fi gasit in unele magazine cu produse naturiste. Incercati o lingurita din siropul auriu sau o lingurita de miere.
- Puteti sa va preparati un sirop antigreata chiar dumnneavoastra in casa. Puneti jumatate de cana de zahar alb si un sfert de cana de apa intr-o cratita pe foc mediu, si amestecati continuu pana cand obtineti un sirop clar. Dupa ce siropul s-a racit la temperatura camerei, luati una sau doua linguri, dupa nevoie.
- Deschideti o sticla de cola si amestecati pana cand isi pierde tot acidul. Beti la temperatura camerei. Unele persoane sustin ca de ajutor poate fi si 7up sau berea fara acid, baute tot la temperatura camerei.
Stati nemiscat
- Atunci cand va este greata, stati nemiscat. Daca va miscati, afectati mecanismul echilibrului din urechea mijlocie, lucru care poate agrava situatia de greata si poate duce la aparitia varsaturilor. Cat stati intins, puneti-va o compresa rece pe frunte si concentrati-va pe respiratia dumneavoastra, astfel incat sa nu va ganditi prea mult la stomac.
Apasati pe punctul antigreata
- Incercati acest truc de presopunctura, puneti degetul mare drept pe partea anterioara a antebratului stang, cam la doua lungimi de deget de incheietura mainii. Apasati ferm timp de 1 minut, apoi miscati-va ceva mai aproape de articulatie si tineti din nou apasati timp de 1 minut. Repetati si pe antebratul celalalt.
Calmati cu carbohidranti
- Daca va este foame (in ciuda senzatiei de greata) si credeti ca puteti suporta, mancati niste paine prajita sau cativa biscuiti, alimente care sunt bogate in carbohidrati. Pe masura ce stomacul incepe sa se calmeze, adaugati si ceva proteine - putin piept de pui fiert, de exemplu, dar nu mancati alimente care contin grasimi decat dupa ce va simtiti bine.
0 comments:
Trimiteți un comentariu