Ultima data cand ati avut nevoie de un bilet de invoire pe motiv medical de la medicul dumneavoastra probabil aveati o infectie care va facea sa nu va simtiti prea bine. De data aceasta, nici macar nu trebuie sa va simtiti rau. Dar daca suferiti de sindromul de tunel carpian (STC), s-ar putea sa aveti nevoie de o perioada de scutire de munca pentru ca trebuie sa evitati orice activitate care a determinat inflamarea tendoanelor din interiorul tunelului carpian. Odata ce ati obtinut permisiunea sa oferiti o pauza incheieturii, puteti sa folositi atele, suplimente si exercitii pentru a ajuta tendoanele sa se recupereze. Dar pe masura ce reveniti la activitatile normale, luati unele masuri preventive si continuati cu exercitiile de intarire.
Faceti fata durerii
- Pentru a calma rapid durerea si inflamatia, folositi un pachet cu gheata; lasati sa actioneze timp de 10 minute. Repetati tratamentul o data pe ora.
- Caldura poate, de asemenea, sa amelioreze durerea prin relaxarea muschilor. Inmuiati-va mainile si incheieturile mainilor in apa calda timp de 12-15 minute inainte de a merge la culcare in fiecare seara. Deoarece s-ar putea ca in urma tratamentului cu caldura presiunea din zona sa creasca, nu faceti acest tratament daca vi se agraveaza simptomele.
- Aplicati de doua ori pe zi pe incheietura mainii un unguent care sa contina arnica. Acest remediu din plante, renumit pentru proprietatile antiinflamatorii, ajuta la ameliorarea durerii. Aplicati o cantitate de unguent de marimea unui bob de mazare pe partea interioara a fiecarei incheieturi, apoi masati zona cu degetul mare de la cealalta mana. Repetati in fiecare dimineata si seara pana cand simptomele se estompeaza.
- Pe timpul noptii purtati o antela. In timp ce dormiti, s-ar putea sa va indoiti mainile si incheieturile pe sub perna, iar acest lucru pune presiune pe zonele dureroase. De fapt, pesoanele cu sindromul de tunel carpian sunt deseori trezite de durere. O atela mentine degetele intr-o pozitie neutra si reduce presiunea aplicata asupra nervului median.
Suplimente benefice
- Bromelaina, o enzima derivata din ananas, digera proteinele inflamatorii, astfel incat reduce inflamatia din incheieturile dureroase. Pe langa ameliorarea durerii, ar putea sa va ajute si sa va vindecati mai repede. Potenta acestei enzime este masurata in UCL )unitati de coagulare a laptelui).
- Sunatoarea, cunoscuta cel mai bine pentru actiunea sa atidepresiva, poate sa ajute si la repararea nervilor si la reducerea durerii si inflamatiei. Luati pana la 250 mg de extract standardizat care contine 0.3% hipericina, de trei ori pe zi.
- Curcumina, este un component antiinflamator ce poate fi gasit in sofran. In medicina ayurvedica - originara din India - sofranul are o istorie veche ca medicament pentru durere si inflamatie. Dar condimentul de sine statator nu are cu adevarat aceeasi putere ca si suplimentele. Cautati suplimente standardizate ce contin 95% curcumina si luati 300 mg de trei ori pe zi, in timpul mesei.
- Incercati 300 mg de magneziu de doua sau trei ori pe zi. Acest mineral este implicat in functii nevoase si relaxare musculara. Un supliment ar putea fi de ajutor, in special daca nu consumati multe alimente bogate in magneziu cum ar fi cerealele integrale, fructele oleaginoase, legumele sau fructele de mare. Cea mai usor absorbabila forma este citratul de magneziu. Singurul efect secundar ar putea fi diareea. Daca apare aceasta problema, reduceti doza sau incercati gluconatul de magneziu, care are un efect mai bland asupra intestinului.
- Luati o lingura de ulei din seminte de in zilnic, si acordati-i cel putin doua saptamani sa isi faca efectul. Uleiul din seminte de in este bogat in acizi grasi omega-3, care reduc inflamatiile. Luati in timpul mesei pentru o absorbtie mai bun. Daca nu va deranjeaza, puteti sa-l amestecati intr-un pahar de suc de portocale sau adaugati-l in salata.
Stiati ca...
Cu toate ca sindromul de tunel carpian nu este intotdeauna rezultatul suprautilizarii articulatiilor, el a ajuns in atentia publicului larg odata cu raspandirea computerelor personale. Alte activitati repetitive care pot cauza STC includ cantatul sau mulsul vacilor: muzicienii, tamplarii si lucratorii din fermele de vaci sunt predispusi la STC.
05 octombrie 2012
Sindromul de tunel carpian
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comments:
Trimiteți un comentariu