03 ianuarie 2013

Controlul dietei in timpul tratamentului homeopat

O dietă regulată şi bine aleasă este importantă pentru o persoană bolnavă la fel de mult ca şi pentru o persoană sănătoasă. Pe când puţini dintre noi trăiesc ca să mănânce, majoritatea mănâncă ca să trăiască. Calitatea vieţii depinde de o alimentaţie echilibrată, corect aleasă, nutritivă, curată şi sănătoasă. Corpul nostru are nevoie de mâncare hrănitoare pentru a trăi şi a fi sănătos, pentru a repara ce este uzat şi rupt, de a alimenta metabolismul şi mişcările, de a energiza activităţile noastre fizice şi de a menţine capabilităţile noastre mentale.

Şi pentru că mâncarea face un corp sănătos, importanţa ei creşte în hrănirea corpului bolnav pentru a se însănătoşi. În boală o dietă corectă urmează remediul aşa cum ziua urmează nopţii. Cele două sunt complementare. Una nu poate lucra fără cealaltă. La un moment dat ne putem lipsi de remediu, dar nu şi de mâncare. Flacăra vieţii nu poate fi menţinută fără alimentaţie.

Controlul selectiv al dietei este necesar în timpul diferitelor tipuri de boală astfel încât sistemul care a fost slăbit să poată fi fortificat. Ulterior, este posibil ca pacientul să poată mânca şi digera orice fel de mâncare. Deci stabilirea unei diete pentru o persoană bolnavă este întotdeauna necesară.


Pe durata tratamentului homeopat, stabilirea dietei trebuie făcută nu numai pentru motivele de mai sus, ci şi datorită dozelor infinitezimale ale remediului. Un remediu potenţat acţionează asupra sistemului uman prin crearea unei reacţii de restabilizare a sănătăţii şi de luptă împotriva bolii în proporţie infinitezimală. Din această cauză, administrarea oricărei alte substanţe care ar putea avea o acţiune medicamentoasă, în formă pură sau în cantităţi mari, ar anula sau acoperi efectul dozei homeopate.


Fiecare familie trebuie să facă faţă unei dileme când alimentează o persoană bolnavă. Cum să-i facă pe plac şi totuşi să-l facă să accepte o dietă restrictivă? Adesea pacientul dezvoltă o aversiune faţă de mâncare. Regula de aur este că pacientului i se poate da ce poate mesteca, digera uşor şi este pe gustul lui. Evident pacientului ar trebui să i se permită să ia masa cu familia, cu câteva excepţii binecuvântate datorită unor circumstanţe speciale. Îi ridică moralul. O persoană cu probleme digestive nu va fi capabilă să digere mâncarea prăjită, murături sau mâncare bogată în grăsimi. În vomă sau diaree, un pacient nu poate reţine nici măcar lichide. Solidele sunt tabu în orice caz. Şi totuşi alte mâncăruri pot cauza dureri gastrice. Anumite tipuri de dureri de gât fac dificilă pentru pacient deglutiţia alimentelor solide sau lichide. Deci trebuie să fie precauţi.

Intr-un articol anterior am vorbit despre ce este homeopatia.

0 comments:

Trimiteți un comentariu