06 august 2012

Dureri de umar si gat. Cum poti alina mai repede durerile.

Multi dintre noi am dormit intr-o pozitie ciudata sau am stat prea mult in fata computerului, sau am fost prea ocupati cu crosetatul sau cusutul, alegandu-ne cu o durere de gat sau umar. Sau poate am vorbit ore intregi la telefon cu receptorul prins intre umar si ureche si am platit pretul pentru aceasta. Medicamentele antinflamatorii, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul pot fi de ajutor, dar exista si alte modalitati de a ameliora durerea. Urmariti sfaturile de mai jos, si probabil ca va veti alina durerea de umat si/sau gat.

Vindecati cu caldura

- Caldura ajuta la reducerea durerii relaxeaza muschii, reduce regiditatea articulara si accelereaza vindecarea. Puteti sa folositi o perna electrica setata pe minim, o sticla cu apa calda, o lampa cu lumina infrarosie sau un incalzitor. Sau pur si simplu, faceti o baie sau un dus cald.

- Caldura umeda ajuta la reducerea regiditatii unui gat dureros cauzata de tensiune musculara. Faceti o compresa pentru gat prin inmuierea unui prosop in apa calda (nu fiarta). Impaturiti  prosopul si stoasceti-l bine. Intindeti-l si puneti-l peste gat si umeri. Acopertiti-l cu un prosop uscat si lasati-le pe amandoua asa timp de 10 minute.

- Pentru ameliorarea rapida si usoara folositi un uscator de par setat pe cald la minim si folositi-l pe zona de gat dureroasa.

Aplicati presiune

- Incercati un truc simplu: folosimdu-va degetele, aplicati presiune pe zona dureroasa timp de trei minute. Acest lucru ar trbui sa va ajute sa reduceti in mod semnificativ durerea.

- Un masaj usor poate face minuni pentru durerea de gat sau umeri. Folositi degetele mainii stangi pe partea dreapta a gatului dumnevoastra  in zona imediat de sub ureche si masati folosind o miscare descendenta catre clavicula. Faceti acest lucru de trei ori si apoi schimbati partea. Folosirea unui ulei sau a unei lotiuni de masaj in care ati adaugat cateva picaturi de levantica sau ulei de geranium (muscata) va spori efectul calmant.

Frectionati cu alifie

- Aplicati o crema revulsiva. Acest produs irita terminatiile nervoase, deviind atentia creierului de la atentia resimtita. Produse tip Algipan pot fi procurate  din farmacii.

Puterea profilaxiei

- Daca in mod normal dormiti pe abdomen, puteti sa ii faceti gatului dumneavoastra un seviciu modificandu-va postura de somn. Dormiti mai bine pe spate. Incercati, de asemenea, sa folositi o perna speciala de gat, care poate fi cumparata de la supermarketuri, unele farmacii si online. Ar trebui, de asemenea, sa luati in calcul investitia intr-o saltea noua decat pe cea care o aveti este veche si batatorita.

- Stati pe scaune care va sustin bine spatele si gatul (daca este nevoie, cumparati-va un suport lombar sau folositi un prosop rulat pus la nivelul zonei inferioare a spatelui ) si asigurati-va ca nu stati cocosat.

- Indiferent daca stati in picioare sau pe un scaun tineti-va urechea, umarul si soldul aliniate .

- Atunci cand vorbiti la telefon, tineti receptorul cu umarul? Pentru a evita afectarea gatului, tineti receptorul cu mana sau, daca vorbiti mult timp la telefon, cumparati o pereche de casti sau un telefon cu speaker.

- Daca sunteti femeie si aveti sanii mari, purtarea unui sutien pebtru sport poate ajuta la reducerea durerii la nivelul gatului si a umerilor. Acest tip de sutien ofera mai mult suport, si pentru ca are bretelele mai late decat cel normal, greutatea este mai bine distribuita.

- Nu va supraincarcati geanta pe umar. Aceasta nu doar va pune mai multa greutate pe umar, dar si va afecteaza postura normala. Cele mai buna alternative sunt un rucsac - dar folositi-l pe ambii umeri sau de tipul celor cu cureaua ce trece oblic peste umar - sau o borseta. Pentru ocaziile in care trebuie sa va imbracati elegant, purtati o geanta de mana.

- Daca petreceti multe ore la calculator, tineti monitorul la acelasi nivel cu ochii astfel incat sa nu fie nevoie sa va indoiti gatul sau sa tineti capul aplecat pentru a putea vedea bine.

- Evitati sa purtati pantofi cu tocuri inalte. Ei pot contribui la durerea indirecta de gat pentru ca va scot din aliniere coloana, facandu-va gatul sa se incline spre inainte

- Purtati o esarfa de fiecare data cand este frig si umezeala. Vremea de iarna poate agrava durerea si rigiditatea gatului.

- Evitati sa stati si sa dormiti in curent. Daca trbuie sa dormiti intr-o camera friguroasa purtati o esarfa.

1 comments:

  1. Din cate am auzit (din batrani), un alt remediu impotriva durerilor de gat, este sa pui cartofi fierti. infasurati intr-un batic.

    RăspundețiȘtergere