10 august 2012

Probleme ale unghiilor. Cum sa ai unghii frumoase.

Unele persoane chiar au grija de unghjile lor, in vreme ce altora nu le prea pasa. Indiferent daca sunteti sau nu tipul de persoana cu manichiura ingrijita, veti avea nevoie sa primiti putin ajutor cand fragilitatea, decolorarea, marginile ascutite sau infectiile vor transforma unghiile in adevarate probleme. Iata cateva de ale reduce in forma potrivita, folosindu-va de o nutritie  mai buna, nutrimentele selectionate si substante impotriva infectiilor micotice.
   
Pacaliti ciupercile

- Pentru a lupta cu ciupercile incapatanate, incercati uleiul din arbore de ceai. Un antiseptic puternic, acesta poate fi de ajutor in eradicarea micozelor. De fapt, intr-un studiu s-a dovedit a fi la fel de eficient ca si medicamentele cu reteta folosite in tratamentul micozelor. Puneti o picatura sau doua pe unghia decolorata o data sau de doua ori pe zi. Un  moment potrivit pentru a face acest lucru este imediat dupa baie sau dus, atunci cand pielea este inmuiata.

- Folositi o pudra antimicotica pentru absortia umezelii, prevenind astfel dezvoltarea ciupercilor. Rezultatele bune le dau canestenul sau pudra Daktarin (deseori recomandata pentru afectiunea numita piciorul atletului). Puteti sa puneti pudra antimicotica  si in ciorapi.

- Daca aveti picioarele transpirate cand ajungeti acasa, schimbati-va ciorapii cu unii uscati imediat. In cazul in care aveti o munca de birou, de vara - sa va schimbati inainte de a incepe munca.

- Nu va taiati cuticulele. Cand faceti acest lucru, inlaturati bariera protectoare a unghiilor. Bacteriilor si ciupercilor le este mult mai usor sa se fizese la baza unghiilor dupa ce cuticula a fost inlaturata.

Spuneti nu unghiilor slabe   

- Luati 300 mg de biotina, o vitamina de complexul B (cunoscuta si ca vitamina H), de trei ori pe zi in timpul mesei. Cu mult timp in urma, veterinarii au descoperit ca aceasta vitamina intareste copitele cailor - iar copitele sunt facute din cheratina, la fel ca si unghile umane. Deci daca unghiile dumneavoastra sunt fragile sau sfaramicioase, botina s-ar putea sa fie tot ce aveti  nevoie pentru a le intari si ingrosa. Cu toate acestea, nu da rezultate imediat.

- Beti o cana de ceai de coada calului sau ceai de urzica o data pe zi. Aceste plante au un continut mare de silicatie si alte minerale de care au nevoie unghiile pentru a creste. Ambele sunt vindute sub forma de pliculete la magazinele de produse naturiste.

Mancati pentru a avea unghii frumoase 

- Daca aveti unghii sfaramacioase sau casante, incercati sa consumati mai multi acizi grasi esentiali. Acestea poate fi gasiti  in pestele gras (macrou, sardine sau somn) si semintele de in sau ulei din seminte de in. Daca nu va place sa mancati peste, luati zilnic o lingura din semintele de in (puteti sa-l folositi in loc de ulei de floarea - soarelui in salate) sau puteti pune seminte de in pe cereala sau alte mancaruri.

- Ulei de primula este o alta sursa de acizi grasi esentiali. Luati 1 000 mg de trei ori pe zi in timpul mesei.

- Daca unghiile dumneavoastra au mici pete albe,  s-ar putea sa aveti o deficienta de zinc. Mariti aportul dietetic de zinc mancand carne de vita, de porc, ficat, carne de pasare (in special carnea inchisa la culoare), oua si fructe de mare. Zincul poate fi gasit si in branza, fasole, fructe oleaginoase si germeni de grau.

Umeziti si protejati 

- Daca unghiile dumneavoastra sunt uscate si sfaramacioase, aplicati vaselina sau o crema groasa pe unghii pentru a tine blocata umezeala sub si in jurul lor. Daca faceti acest lucru inainte de a merge la culcare, puneti-va o pereche de manusi de bumbac.

- Purtati manusi de cauciuc de fiecare data cand spalati sau faceti o activitate casnica ce implica apa.

- Evitati acetona sau formaldehida pentru a va curata lacul de ungii. Acestea au un efect foarte pronuntat de uscare a unghiilor. Incerati, in schimb, o solutie pe baza de acetat.

0 comments:

Trimiteți un comentariu