Pentru a rezolva problemele mirosului corporal trebiue sa o atacati de la o sursa. Daca antiperspirantele (care blocheaza glandele sudoripare) si deodorantele (care neutralizeaza sau mascheaza irosurile) nu dau rezultate sau daca pur si simplu, preferati o abordare naturala, exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a obtine rezultatul dorit. Bataiile impotriva mirosului corporal incep la dus sau in baie si continue pe tot parcursul zilei,
Alegeti un sapun eficient
- Alegeti un sapun deodorant, cum ar fi sapunul cu ulei din arbore de ceai sau sapun lichid antibacterian. Aceste tipuri de sapun lasa pe pielea dumneazoastra ingrediente care continua sa distruga bacteriile chiar si dupa ce v-ati spalat pe maini. Daca sapunul nu va irita pielea, folositi-l zi de zi, Persoanele carora aceste sapunuri le usuca prea mult pielea trebuie sa limiteze folosirea lor doar la zonele axilara si inghinala, unde este cel mai mult nevoie.
- Daca sapunul deodorant nu da rezultate, apelati la altirelia grea. Sapun antibacterian chirurgical, cum ar fi Betadina, poate fi cumparat din farmacii. Este atat de eficient, incat este folosit pentru igienizarea pacientilor inainte de interventia chirurgicala. Dar pentru ca acest produs va usca pielea, ar trebui sa il folositi doar la dus astfel incat sa puteti indeparta rapid, folosindu-l doar in zonele de maxima necesutate precum cea axilara si inghinala. Cu putina substanta, spalati punctele nevralgice.apoi clatiti si incheiati-va dusul folosind sapunul obisnuit.
Mai mult decat deodorant
Folosind un tampon de vata, aplicati otet in zona axiliara in timpul zilei pentru a reduce numarul de bacterii care determina mirosurile neplacute. Dar nu faceti asa dupa barbierit, deoarece va va irita pielea. Acelasi lucru este valabil si pentru hamamelis (vezi mai jos).
- Tamponati cu hamamelis. Puteti sa aplicati direct pe piele sau folosind un tampon de vata. Lichidul revigorant, cu miros placut usuca dar si adirizeaza.
- Pudrati cu bircabonat de sodiu sau faina de porumb orice parte cu probleme a organismului. Ambele pudre absorb umezeala, iar bicarbonatul distruge si bacteriile care produc miros.
- Epilati-va in mod regulat zona axiliara. Parul din aceasta zona amplifica mirosul corporal pentru ca retine transpitatia si bacteriile.
- Schimbati-va zilnic camasa - si chiar de doua ori pe zi atunci cand este foarte cald
Ajutor din gradina
- Oricare dintre lichidele care vor fi descrise in continuare pot fi folosite in zona axiliara, dar nu si in cea genitala.
- Aplicati ulei din arbore de ceai in zonele cu probleme, atat timp cat nu va irita pielea. Acest ulei, extras dintr-un arbore australian distruge bacteriile si are si un miros placut.
- Uleiurile esentiale de levantica, pin si menta lupta impotriva bacteriilor si au si un miros placut. Unele persoane au o reactie a pielii la anumite uleiuri, asa ca testati-le mai intai pe o mica zona de piele.
- Salvia poate lupta cu bacteriile si reduce transpiratia, Puteti sa cumparati tinctura de salvie sau de ulei diluat de salvie de la magazinele de produse naturiste, sau puteti sa preparati singuri ceai de salvie din frunze uscate sau proaspete si sa il tineti intr-o sticla in frigider. Dupa ca ati folosit salvia, spalati-va pe maini inainte de a pune mana pe fata,
- Citricele, cum ar fi lamaia, modifica pH-ul pielii, facand-o mai acida. Toate bacteriile, inclusiv care provoaca mirosul neplacut, nu supravietuiesc intr-un mediu acid. Este suficient sa frecati zonele cu probleme cu putin suc de lamaie.
Mancati vierde, mirositi frumos
- Mancati spanac, sfecla si varza. Acestea, precum si alte legume cu frunze vierzi, sunt bogate in clorofila care are afecte deodorizante puternice
- Sau puteti cumpara tablete cu clorofila. Exista numeroase sortimente, fabricate din napi, orz verede si alge verzi-albastre. Respectati dozajul de pe ambalaj.
- Mestecati cateva frunze de patrunjel, carora i se atribuie propietati dezodorinante. Sau puteti folosi ceai de patrunjel punand o lingurita de patrunjel proaspat tocat intr-o cana cu apa fiarta si lasand in repaus timp de 5 minute. Strecurati si lasati sa se raceasca putin inainte de a bea.
- Ceaiul din flori de tei stimuleaza excretia produsilor de metabolism, facand transpiratia sa aiba un miros mai dulce. Ceaiul se face din flori uscate si are o aroma delicata, asemanatoare putin cu cea a ceaiului de iasomie.
0 comments:
Trimiteți un comentariu