06 august 2012

Febra. Si cum scapam de febra cu ajutorul remediilor naturale

Daca  fruntea va fierbe de la febra puteti sa apelati la ibuprofen sau paracetamol pentru a mai scadea  temperatura. Dar daca febra este de 38,5 "C sau mai putin, nu trebuie sa va fie frica sa o lasati sa dispara de la sine, aveti febra dintr-un  motiv anume - ea intesifica mecanismele de aparare ale organismului. Daca nu va simtiti bine si vreti sa luati masuri, incercati aceste sfaturi pentru a va racori. Nu trebuie sa dati niciodata unui copil cu varsta  sub 16 ani aspirina pentru tratarea febrei, deoarece puteti declansa o afectiune potentiala mortala denumita sindromul Reye.

Racoriti-va

- Faceti o baie in apa calduta. Aceasta vi se va aparea destul de rece atunci cand aveti febra, dar va va ajuta sa mai reduceti temperatura corporala. Nu incercati sa micsorati temperatura  aruncandu-va direct in apa rece: organismul va trimite instant sange la organele interne, modalitatea lui de a se proteja de frig. Interiorul dumneavoastra se va incalzi si mai tare in loc sa se raceasca.

- Faceti-va o baie cu buretele. Spalarea cu buretele cu apa rece a zonelor foarte calde, cum ar fi zonele axilara si inghinala va va ajuta sa reduceti temperatura pe masura ce apa se va evapora.

- Atunci cand nu faceti baie, puneti-va comprese reci pe frunte si ceafa.

 Transpirati cat de mult puteti    

- Preparati o cana cu ceai de coada-soricelului. Aceasta planta va deschide porii si declanseaza transpiratia, ajutand la scaderea febrei. Puneti o lingurita de planta intr-o cana cu apa fiarta timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca si strecurati. Beti o cana sau doua pana incepeti sa tramnspirati.

- O alta planta, socul va ajuta deasemenea sa transpirati. Socul este bun si pentru alte probleme asociate cu febra si racelile, cum ar fi supraproductia de mucus. Pentru a prepara un ceai de soc, amestecati doua linguri de planta intr-o cana cu apa fiarta si lasati sa infuzieze timp de 15 minute. Strecurati si beti de 3 ori pe zi atat timp cat dureaza febra.

- Beti o cana de ceai de ghimbir cald, care induce deasemenea transpiratia. Pentru a prepara o cana de ceai, puneti 1-2 lingurite de radacina maruntita de ghimbir intr-o cana cu apa fiarta. Strecurati si beti.

Combateti focul cu foc

- Adaugati la mancare ardei cayenne atunci cand aveti febra. Unul dintre principalele sale ingrediente este capsaicina, ingredientul picant care se regaseste si in ardeii iuti. Aceasta va va face sa transprati si va accelera circulatia sangelui.

Inmuiati-va ciorapii

- Incercati tratamentul cu ciorapii uzi, un remediu popular pentru febra. Pentru inceput inmuiati-va picioarele in apa calda. Apoi umeziti o pereche de sosete subtiri in apa rece, stoarceti-le si punti-le in picioare chiar inainte sa mergeti la culcare. Trageti peste aceasta pereche o alta din lana. Acest remediu ajuta la vindecarea febrei ajutand sangele la picioare, ceea ce duce la accelerarea circulatiei sanguine. Nu trebuie sa incercati accest remediu atunci cand camera in care dormiti este racoroasa.

- O alta metoda de a trage sangele la picioare este sa faceti o baie cu mustar. Intr-un lighian suficient de mare precum picioarele dumneavoastra puneti doua lingurite de pudra de mustar la fiecare litru de apa si apoi inmuiati-va picioarele.

Infasurati-va in asternuturi ude

- Un vechi remediu pentru tratarea febrei spune sa inmuiati un cearsaf in apa rece si sa va infasurati in el. Doctorii moderni sfatuiesc sa nu se coboare temperatura corporala prea  repede, asa ca pentru acest remediu folositi apa calduta in loc de apa rece. Acoperiti cearsaful ud cu un prosop mare de plaja sau de baie, apoi stati intins timp de 15 min.S coateti cearsaful cand acesta incepe sa se incalzeasca.
                          
Hidratati-va bine

- Atunci cand aveti febra, este usor sa va deshidratati. Beti cel putin 8-12 pahare pe zi sau suficient incat urina sa fie deschisa la culoare. O bautura energizanta pentru sportivi, cum ar fi Gatorade, poate fi deasemenea de ajutor. Nu doar inlocuieste lichidele pierdute prin deshidratare, dar va ofera si minerale.

- Sucul de portolale si alte sucuri bogate in vitamina C reprezentand o alegere buna pentru ca vitamina C va ajuta sistemul imunitar sa lupte cu infectiile.

- Strugurii reci va hidrateaza-si sunt o gustare grozava.

0 comments:

Trimiteți un comentariu