04 noiembrie 2012

Ulceratii bucale

Acele vezicule din gura dumneavoastra va provoaca mai multa durere decat ar trebui sa o faca ceva sa de mic. Puteti fi sigur ca intr-o saptamana sau doua, ulceratiile din gura dumneavoastra se vor vindeca si veti putea sa mancati o portocala, chipsuri cu ceapa si smantana, veti putea bea o cana cu cafea sau va veti putea saruta sotia fara a regreta. Intre timp, iata cateva modalitati pentru a reduce durerea si a vindeca mai rapid ulceratiile bucale.


Sigilati ulceratiile

* Produse care pot fi cumparate din farmacii, cum ar fi Orabase, formeaza un strat protector de lunga durata deasupra leziunilor, accelerand vindecarea si ameliorand durerea destul de rapid. inainte de a aplica pasta, uscati zona afectata cu ajutorul unui betisor cu vata.
* Un tip de lemn dulce, cunoscut ca DGL (lemn dulce deglicerizinat) este de asemenea folosit pentru a acoperi ranile. Acesta poate fi achizitionat sub forma de vafa de la unele magazine de produse naturiste (s-ar putea sa fie nevoie sa le comandati): mestecati una sau doua de doua sau trei ori pe zi.
* Sucul de aloe vera - omniprezentul remediu - poate ameliora intr-o anumita masura durerea. Stoarceti putin gel dintr-o frunza de aloe vera. Uscati leziunea cu un betisor cu vata, apoi aplicati gelul. Repetati oricat de des doriti. Vedeti aici cum se utilizeaza gelul de aloe vera.
* Deschideti o capsula de vitamina E si aplicati continutul pe leziuni de mai multe ori pe zi.

Luptati cu bacteriile si luati masuri aditionale

* Amestecati o lingura de apa oxigenata 20% in jumatate de pahar cu apa. Adaugati o lingurita cu bicarbonat de sodiu si o ligurita cu sare, si amestecati pana cand se dizolva. Plimbati solutia prin gura si apoi scuipati-o. Apa oxigenata este un dezinfectant puternic, benefic pentru ca ulceratiile sunt rani deschise si, astfel, vulnerabile in fata infectiilor, care vor agrava durerea. Iar bicarbonatul de sodiu este alcalin si ofera si mai multa alinare durerii prin neutralizarea acizilor.
* Pentru a accelera vindecarea, aplicati o forma lichida (tinctura) de goldenseal pe leziune de trei ori pe zi, cu cel putin o ora inainte de masa. Aceasta planta are proprietati antibacteriene moderate.
* Aplicati pe ulceratie o picatura de ulei din arbore de ceai, care este un antiseptic.
* Preparati un ceai de galbenele. Aceasta planta este folosita de secole pentru tratarea taieturilor, pielii crapate sau iritate si intepaturilor de insecte. Puneti o cana de apa fiarta peste una sau doua lingurite de petale uscate. Lasati sa se infuzeze timp de 10 minute, strecurati si lasati sa se mai raceasca. Faceti gargara cu acest ceai cat de des doriti.
* Multi specialisti considera ca lizina, un aminoacid, ar putea fi benefica in rezolvarea unei deficiente asociate cu ulceratiile. Luati 1000 mg de lizina de trei ori pe zi pe stomacul gol.
* Echinacea este o planta despre care se stie ca intareste sistemul imunitar. Luati 200 mg de doua sau trei ori pe zi imediat ce observati primele semne ale ulceratiilor (Atentie! Nu luati echinacea daca aveti o boala autoimuna cum ar fi lupus, sau o afectiune progresiva cum sunt scleroza multipla si turbeculoza).
* Vitamina C si flavonoidele va vor ajuta sa va vindecati mucoasa bucala. Citricele furnizeaza vitamina C, dar unele pot declansa ulceratii bucale la unele persoane. In schimb, luati 250 mg de vitamina C si flavonoide (care cresc eficacitatea vitaminei C) de trei ori pe zi.
* Zincul s-ar putea sa ajute ranile bucale, precum ulceratiile, sa se vindece mai repede. La primul semn al unei leziuni, luati pana la 25 mg de zinc pe zi, sub forma de dropsuri, pana cand acestea dispar (Atentie! Nu depasiti aceasta doza pentru ca prea mult zinc este toxic).

Puterea profilaxiei

* Evitati alimentele care declanseaza ulceratiile. Este vorba de graul integral, orzul, ovazul, crustaceele, ananasul, smochinele, citricele, ciocolata, tomatele, ardeii verzi si capsunele. Pentru a afla care, daca este cazul, provoaca ulceratiile, eliminati-le pe toate din dieta. Apoi reintroduceti-le treptat, una cate una, pentru a afla care dintre ele determina repartitia problemei.
* Mancati iaurt activ care contine Lactobacillus acidophilus. Aceasta bacterie benefica ar putea sa va ajute sa luptati impotriva ulceratiilor bucale. Mancati trei sau patru lingurite pe zi in scop profilactic.
* Zgarieturile si taieturile minore din gura pot provoca ulceratii. Aveti grija atunci cand mancati alimente cu margini taioase cum ar fi chipsurile si crochetele. Atunci cand va spalati pe dinti, folositi o periuta de dinti cu perii moi pentru a nu va zgaria gingiile.
* Mergeti la dentist daca aveti orice fel de problema dentara care ar putea sa irite partea interna a cavitatii bucale. Protezele care nu se potrivesc perfect sun in mod deosebit o problema.

0 comments:

Trimiteți un comentariu